19 Eylül 2015 Cumartesi

Pakiş Böcek Tesbih Böceği İlaçlama

TESBİH BÖCEĞİ

  • DOĞADA BIZIMLE BIRLIKTE BINLERCE CANLI YAŞAR. BIZIM FARKINDA DAHI OLMADIĞIMIZ BU CANLILARIN BAZILARI INSANLARA ZARAR VERECEK NITELIKTE OLSA DA BAZILARI ZARARSIZDIR. ZARARSIZ OLAN CANLILAR INSAN SAĞLIĞI IÇIN RISK OLUŞTURMAKTADIR. ÇÜNKÜ INSAN DIŞINDA BULUNAN HAYVANLARIN, HAŞERELERIN VE BÖCEKLERIN YAŞAM KOŞULLARI SON DERECE KÖTÜ VE SAĞLIKSIZDIR. BU NEDENLE ZARARLI OLMASALAR DAHI BÜNYELERINDE BARINDIRDIKLARI ZARARLI BAKTERI VE MIKRO ORGANIZMALAR INSANLAR IÇIN TEHLIKE OLUŞTURMAKTADIR.

    Bu tür canlılardan bir tanesi de tesbih böceğidir. Tesbih böceği diğer haşere ve böcek türleri gibi insanları sokmaz, ısırmaz. Yaşam alanlarının pis, küflü, kötü kokulu alanlar olması ve buralardan bulunan mikropların tesbih böceği ile besinlerimize bulaşma ihtimali, tesbih böceklerini zararlı kılar.
    Çok büyük bir yapıda olmayan tesbih böceği 2 – 3 cm büyüklüğe sahip. Sert bir kabuğa sahip olan tesbih böceğinin kabuğu bölmeler halindedir. Herhangi bir tehlike karşısında kabuğunu kendine kalkan yapar ve bir tesbih boncuğu ebadına ulaşır. Bu nedenle tesbih böceği adını almıştır.
    Tesbih Böceği İlaçlama Nasıl Yapılır
    Böcek ve haşereler için sıvı ve jel ilaçlama yöntemi kullanılır. Tesbih böceği ile mücadele içinde bu yöntemlerden biri kullanılır. Tesbih böceğinin yoğunluğuna bağlı olarak bu yöntemlerden biri tercih edilir. Genellikle tesbih böceği için ilaçlama yapılırken sıvı ilaçlama yöntemi kullanılır. Sıvı ilaçlama küçük boyutlara sahip ve zararsız böcek türleri için kullanılan bir yöntem olup Pakiş İlaçlamaolarak birçok haşere ve böcek türü ile mücadele etmekteyiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder